Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Installer problems

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Sep 2017
    Age
    24
    Posts
    8

    Question Installer problems

    Hello dear Eurobattle.net
    I am playing here since 2008 or so and i was just about to get back to playing PG on Eurobattle.net. Now i am experiencing some problems with installer. I have fresh WC3 and FT installed on my PC and once i try to install "Installer v9" i get error

    =================================
    =============STEP 3==============
    =================================
    Backing up MPQ
    War3Patch.mpq does not exist
    Backup process failed
    Rolling back icons
    Could not revert the file: Cannot open C:\Users\Gigabyte\AppData\Roaming\Eurobattle.net\M PQ\War3Patch.mpq for input
    W3 was not updated. Nothing to revert.
    Deleting new files (36)
    Deleting D:\Program Files (x86)\Warcraft III\w3l.exe
    Deleting D:\Program Files (x86)\Warcraft III\w3lh.dll
    Deleting D:\Program Files (x86)\Warcraft III\wl27.dll
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\xdelta3.exe
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\xpam.exe
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\xpam.cfg
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\gproxy.exe
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\gproxy.log
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\gproxy.cfg
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\xpam_pub.pem
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\eurobattle.reg
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\update.bat
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\uninstaller.exe
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\zlib.dll
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\quazip.dll
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\Qt5Core.dll
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\Qt5Gui.dll
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\Qt5Network.dll
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\Qt5Widgets.dll
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\libeay32.dll
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\ssleay32.dll
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\sounds\challenge-completed.wav
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\sounds\challenge-started.wav
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\sounds\friend-join-game.wav
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\sounds\hosted.wav
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\sounds\moderate.wav
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\sounds\slap.wav
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\sounds\started.wav
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\sounds\unmoderate.wav
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\sounds\whisper.wav
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\sounds\kicked.wav
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\platforms\qwindows.dll
    Deleting D:\Program Files (x86)\Warcraft III\tft.w3k
    Deleting D:\Program Files (x86)\Warcraft III\roc.w3k
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\msvcp140.dll
    Deleting C:\Program Files (x86)\Eurobattle.net\vcruntime140.dll
    INSTALLATION FAILED OR WAS CANCELED. SEE THE ABOVE LOG FOR ERRORS OR CONTACT TECHNICAL SUPPORT


    Okay, so i would like if you could tell me how to fix this. Also, what to do after this, to install patch 1.28.5 (latest version), i mean am i supposed to let installer auto-update to latest version or not ?


    Thanks in advance !


  2. #2
    Honored Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    442
    Hello,

    It seems that the installer has a problem with a freshly installed tft, i suggest you to download the patch manually and unzip it into your game folder (mirrors at the bottom of the page)

    http://wiki.eurobattle.net/index.php?title=Main_Page

    Afterwards the installation should work and it would also let you skip the patching step (since you did it manually)

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Sep 2017
    Age
    24
    Posts
    8
    Hello kja, thanks for the response,

    I've done everything you told me and it installed and worked like charm, but now i have other problem, once i finished my patching and everything, i try to run on "Normal Gateway" and it either doesn't run it (just say "Launching Warcraft 3") or it runs it and freeze as soon as it open (i can see tabs and ingame stuff but it wont move) PC works fine tho, and once i open it normally (from directory, directly TFT it works well) but when i try to open it from Xpam installer i can't.

    Any solution for this ? Thanks


    UPDATE:

    Problem was that my antivirus was blocking WC3 / Xpam Installer files. I just added both of these folders into exception list and now everything works like charm. Thanks for help !
    Last edited by Pr0toss; 14th September 2017 at 12:43 AM. Reason: Found the solution

  4. #4
    Honored Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    442
    Does gproxy gateway work normally?

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Sep 2017
    Age
    24
    Posts
    8
    Sadly no. As soon as i click it it stops working.

    Anyway, i got other problem also, my resolution is narrow, and its on 1024x768 but my monitor is 1336x768, i tried to change it in RegEdit but it wont work (even if i edited those files there). Also when i use option "Native fullscreen" it just reposition my picture to left side of the monitor, and when its normal its central composition.


    Sorry for much of trouble but i can't play with screen like this :P
    Last edited by Pr0toss; 14th September 2017 at 01:20 AM.

  6. #6
    Administrator Cen's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Slovenia
    Age
    29
    Posts
    15,601
    Blog Entries
    2
    So.. can you tell exactly what your problems are remaining right now? I am not sure how far you've got reading all the posts, thanks.

    Undefeated Mad Balls Arena champion

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Sep 2017
    Age
    24
    Posts
    8
    My Gproxy isn't working, but i don't really care that much because i will be playing only PG


    Main problem is that i can't fix my resolution from 1024x768 to 1336x768, i've tried editing files in RegEdit (as i've seen on some forum) but it wont work. I tried using options on Xpam Installer but none of them fixed it.
    We are the blades of Aiur


  8. #8

  9. #9
    Administrator Cen's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Slovenia
    Age
    29
    Posts
    15,601
    Blog Entries
    2
    "gproxy not working" how exactly? What happens when you click gproxy gateway? Turn on "Debug" box and psot full gproxy.log

    Undefeated Mad Balls Arena champion

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Sep 2017
    Age
    24
    Posts
    8
    Fixed Warcraft 3 resolution, that "Fixed aspect ratio" was the problem, now its perfect !


    About Gproxy, only error i get is: "Could not start GProxy: Process failed to start: The directory name is invalid"
    We are the blades of Aiur


  11. #11
    Administrator Cen's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Slovenia
    Age
    29
    Posts
    15,601
    Blog Entries
    2
    Interesting. What is your path to Eurobattle.net folder and is gproxy.exe in there?

    Undefeated Mad Balls Arena champion

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Sep 2017
    Age
    24
    Posts
    8
    They are both in " D:\ " Warcraft and Eurobattle.net installer
    We are the blades of Aiur


  13. #13
    New User
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Rize
    Age
    21
    Posts
    1
    I fully installed both wc3 1.28.5 and eurobattle.net through the client you added on downloads section and installer v9. But replay folder in wc3 is missing and I am currently not able to download replays and view them.I manually created a replay folder inside wc3 folder and copied the replay into it but I can't still see replays in the game. What should i do?

  14. #14
    Honored Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    442
    Quote Originally Posted by DoomIsAtHand View Post
    I fully installed both wc3 1.28.5 and eurobattle.net through the client you added on downloads section and installer v9. But replay folder in wc3 is missing and I am currently not able to download replays and view them.I manually created a replay folder inside wc3 folder and copied the replay into it but I can't still see replays in the game. What should i do?
    replays should be saved in "documents/warcraft III/replay" in 1.28.5

  15. #15
    New User
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Ukraine
    Posts
    1
    I have the same problem and antivirus is disable, i dont know how to do, please explain in detail


    =============STEP 3==============
    =================================
    Backing up MPQ
    War3Patch.mpq does not exist
    Backup process failed
    =================================
    =============STEP 3==============
    =================================
    Backing up MPQ
    War3Patch.mpq does not exist
    Backup process failed
    Rolling back icons
    Could not revert the file: Cannot open C:\Users\red\AppData\Roaming\Eurobattle.net\MPQ\Wa r3Patch.mpq for input
    W3 was not updated. Nothing to revert.
    Deleting new files (41)
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\xdelta3.exe
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\xpam.exe
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\xpam.ini
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\gproxy.exe
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\botan.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\gproxy.ini
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\gproxy.log
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\xpam_pub.pem
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\eurobattle.reg
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\update.bat
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\uninstaller.exe
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\zlib.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\quazip.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\Qt5Core.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\Qt5Gui.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\Qt5Network.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\Qt5Widgets.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\libeay32.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\ssleay32.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\challenge-completed.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\challenge-started.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\friend-join-game.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\hosted.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\moderate.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\slap.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\started.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\unmoderate.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\whisper.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\kicked.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\announcement.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\sounds\autojoin.wav
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\platforms\qwindows.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\msvcp140.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\vcruntime140.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\botan.dll
    Could not remove C:/Games/Eurobattle.net/botan.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\bncache.dat
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\euro3icons.bni
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\plink.exe
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\proxychains.conf
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\proxychains_hook_x86.dll
    Deleting C:\Games\Eurobattle.net\proxychains_win32_x86.exe
    Reverting C:\Users\red\AppData\Roaming\Eurobattle.net\W3PATH _LATEST\w3l.exe
    Reverting C:\Users\red\AppData\Roaming\Eurobattle.net\W3PATH _LATEST\w3lh.dll
    Reverting C:\Users\red\AppData\Roaming\Eurobattle.net\W3PATH _LATEST\wl27.dll
    Reverting C:\Users\red\AppData\Roaming\Eurobattle.net\W3PATH _LATEST\tft.w3k
    Reverting C:\Users\red\AppData\Roaming\Eurobattle.net\W3PATH _LATEST\roc.w3k
    Reverting C:\Users\red\AppData\Roaming\Eurobattle.net\W3PATH _126\w3l.exe.126
    Reverting C:\Users\red\AppData\Roaming\Eurobattle.net\W3PATH _126\w3lh.dll.126
    Reverting C:\Users\red\AppData\Roaming\Eurobattle.net\W3PATH _126\wl27.dll.126
    INSTALLATION FAILED OR WAS CANCELED. SEE THE ABOVE LOG FOR ERRORS OR CONTACT TECHNICAL SUPPORT

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Affiliates